21. března 2012

Jogurty způsobují trombózu

Toto mi právě přišlo mailem: 

Příběh jedné bývalé milovnice jogurtů

Díky jogurtům, které jsem konzumovala ve větší míře, mám opakované trombozy. Zjistili to teď nedávno. Byla jsem na kontrole v Dačicích, tu sraženinu mi posílali až do Prahy do nukleární laboratoře a tam zjistili bakterii Corinebacterium, která se používá jako zrání v jogurtech. V žíle nemá co dělat, zkrátka, tyto nekvalitní jogurty, jako jsou Danone, Florián - víceméně umělé, organizmus nevstřebá a tím způsobí ucpávání cév.

Bohužel to zjistili u 27 lidí z 90, což je 30% a já jsem bohužel mezi nimi. Ostatní procenta tvoří např.nehýbání - cestovatelská tromboza, různé záněty atd. 

Poslední roky přibyl značný počet tromboz v celé republice. Zatím se tím nikdo nezabýval než dr. Čepl v Dačicích, ke kterému jezdím. Má tam cévní centrum pro Jižní Čechy a Vysočinu, moderní ultrazvuky, které nemají ani v Pelhřimově. Jezdí tam i z Jihlavy. O těch jogurtech už bylo psáno i v některém časopise nějakým docentem z Prahy a ten tam psal také o možném ucpávání cév z mléčných výrobků. 

Teď 14 dní nejím jogurty, tavené sýry, mléko, které mám teď zakázané. Můžu ze sýrů jen tvrdé, z jogurtů ty drahé ve skleničce - naše České. Cítím se lépe a snad už budu mít konečně pokoj. Všechna vyšetření mám dobrá, krev také, aspoň vím,že jsem zdravá a nemusím brát žádný varfarin. Povrchové cévy mám sice špatné, ale hluboké dobré. I tak se mohlo utrhnout a způsobit embolii, proto to vysátí sraženiny. Jsem ráda, že se zjistilo od čeho to je a od té doby ani na jogurty chuť nemám. 

Radka C.

Pozn. Orgonet: Následuje zmíněný článek od docenta z Prahy (nevím přesně původ):

„ZDRAVÉ“ JOGURTY

Evropské středisko pro potravinovou bezpečnost provedlo rozsáhlou výzkumnou studii na téměř 1.000 vzorcích jogurtů vyráběných různými mlékárenskými společnostmi, aby zjistilo, jestli jsou tolik oblíbené jogurty zdravé, jak tvrdí reklama. Výsledky výzkumu se ukázaly být zklamáním: jogurty nemají na lidské tělo zázračný terapeutický efekt, ani nezlepšují imunitní systém !!!

Podle výzkumu nemají jogurty žádná pozitivní vliv na chemické procesy v lidském zažívacím systému. Vlastně jsou jogurtové nápoje zcela neprospěšné – tělo nerevitalizují, jak tvrdí reklamní slogany jejich výrobců - uvedl Medpulse.

Mnoho společností vyrábějících jogurty stále působí na potenciální zákazníky starými slogany, tvrdícími, že jejich produkty mají vysoce pozitivní vliv na zažívací systém a tělo jako celek.

Zkrátka jogurt není nic jiného, než atrapa. Navíc některé jogurty, stejně jako další typy mlékárenských produktů, mohou být pro lidské zdraví nebezpečné. Mnoho jogurtů dostupných dnes ve všech obchodech na světě nemá s produktem vymyšleným před několika tisíci let na území moderního Bulharska nic společného.

Stále věříte mýtům o probiotických bakteriích, které zlepšují imunitní systém a zažívací trakt? Pokud ano, jste oblbováni.

V Moskvě došlo k mnoha případům, kdy lidé vedoucí zdravý způsob života byli nakonec hospitalizováni. Mnozí z těchto pacientů byli diagnostikováni s pankreatolýzou. Po dotazu na jejich jídelníček řekli, že konzumovali jogurtové nápoje Danone, jako Actimel a další. Pankreatolýza je velmi nebezpečná nemoc, která ničí slinivku.

Na tomto faktu není nic překvapivého. Actimel, jako mnoho dalších produktů Danone, obsahuje E1442 – geneticky modifikovaný kukuřičný škrob, zahušťovadlo. Geneticky modifikované typy škrobů mají velké molekuly. Chemici, kteří takové látky vyrábí, říkají, že je nemožné předpovědět, jak se budou tato molekulární monstra chovat v lidském těle.

Nebezpečné škroby jsou obsaženy nejen v kultivovaných mléčných výrobcích, ale také

v kečupech a majonézách. Vědci stále neví, jestli se tyto škroby během trávícího procesu rozkládají, a jak. Faktem je, že moderní medicína nyní musí pouze umožnit předpokládat, že takové škroby útočí na slinivku lidské bytosti.

Lidské tělo očividně neví, jaký druh enzymů má vyrábět, aby rozštěpilo tak monstrózně velké molekuly.

Co se týká zázračných probiotických bakterií v moderních jogurtech, bylo zjištěno, že takové bakterie mohou v lidském žaludku vydržet pouze několik minut. Protože nemohou mít na zažívací trakt léčebný vliv. Člověk by měl mít také na paměti fakt, že kultivované mléčné produkty, které byly uskladněny měsíce nebo déle, nemohou přinést vůbec nic dobrého.

Když takové jogurty kupujete, jen vyhazujete své peníze (a ničíte si své zdraví – p.p.).

34 komentářů:

  1. Druhý článek "Zdravé jogurty" jsem objevila jako hoax: http://www.hoax.cz/hoax/nebezpecny-moderni-jogurt/
    Jana

    OdpovědětVymazat
  2. zakázal jsem si ty ropné,pardon mléčné produkty,nebot i takzvané české výrobky se stejně vyrábí někde v polské stodole....

    OdpovědětVymazat
  3. To sem byl zase jednou prozíravej. Poslední jogurt sem pozřel někdy v roce 65 plusminus. Ten byl samozřejmě ve skleničce s papírovým víčkem dovnitř, který když se vymáčklo, tak ten bordel z něho napadal do marmelády na povrchu jogurtu. Nechápu, proč bych měl svoji denní energetickou potřebu zajišťovat jogurtama. Pokud bych se o to pokusil, vsadím boty, že by se ve mě nic neucpalo. Spíš naopak. Zdravá výživa už způsobila potíže nejednomu konzumentu reklam, ve kterých nás výrobce prostřednictvím figuranta navlečenýho do doktorskýho pláště nutí sežrat potraviny, kterejma si zapraskal sklady a neví, jak se jich zbavit. Stejnej důvod mají i výzkumy, při kterých se zjistí, že životně důležité látky jsou v mlíku, vejcích, sádlu, masu a kdovívčemještě, což se ovšem za pár let obrátí a dozvíme se, že v tom samým je taky pěkný svinstvo. Mluvím z vlastní zkušenosti a uvedu příklad: Nedávno sem se roz
    hodl žít zdravě a koupil si čtyři kila mrkve, o který snad nikdo nepochybuje, že je zdravá. Navíc byla z EKOFARMY !!! Já ty čtyři kila sežral bez chleba a to si nepřejte vidět, jak sem byl nemocnej.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odpoveď je vo vašej poslednej vete. Veľa dobrého škodí, v najlepšom treba prestať - to sú zasady, ktoré nespôsobia problémy.

      Vymazat
    2. S mrkví opatrně. :-) Četl jsem před lety o badateli, který chtěl sám na sobě zkoumat účinky zdravé stravy, pil několik litrů mrkvové šťávy denně a umřel na otravu vitamínem A. Nic se nemá přehánět.

      Vymazat
  4. Ahoj Orgonete,tak mám radost,že Tě "nedostali".To s těmi jogurty a Actimelem,je stará a jasná věc.Jenže vystupovat se proti různým nesmyslům nedá,protože bys mohl poškodit podnikání příslušných firem.Možná jsi si všiml,že Actimel už "nepomáhá posilovat" a po Activii se "cítíme dobře".Ještě Ti přidám jeden odkaz-možná ty stránky znáš-s tím stříbrem velice opatrně!!!http://www.jitrnizeme.cz/view.php?cisloclanku=2011010029 A hlavně se šetři-zdraví máme jen jedno.(ber toto jako osobní vzkaz-nechci ,abys to publikoval-je to jen mezi námi).

    OdpovědětVymazat
  5. Mlieko kupujem priamo v poľnohospodárskom družstve (predávajú aj v meste v mliekomate), čerstvo nadojené, aj mliečne výrobky. Jogurty typu Danone, som prekukol už pri ochutnaní (je to len škrobová voda). Jogurt sa dá vyrobiť aj doma, stačí zohriať mlieko (originál kravské) na 50°C a pridať tam biely jogurt (originál), nechať to zabalené v deke do druhého dňa a potom rozdeliť do pohárov a pridať si pred konzumáciou džem podľa chuti.
    Pozn. Za socíka mal jogurt záručnú dobu 3 dni!!!!! Koľko má záručnú dobu Danone? (4 mesiace ?)
    Johny5

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je ovšem docela riskantní, protože v té dece není sálá teplota, takže se tam může namnožit i ledacos dalšího, co jste ani nezamýšleli. Padesátkrát se to povede po padesáté první se přiotrávíte...

      Vymazat
  6. Danone a Actimel jsou absolutní hnusy - oba jsem jedinkrát koupila - ochutnala - vyplivla. Zbytek jsem se snažila vnutit svému psovi, který je zřejmě chytřejší než já, protože čuchl a věděl! Nedostala bych to do něj ani heverem. Ovšem jogurt jsem nezavrhla. Kupuji ten řecký v kyblíku, dělám ho na slano s česnekem a trochou dobrého oliváku, druhá varianta je s domácí jahodovou marmeládou (jen ovoce+cukr+citrón). LAHŮDKA! Dobré jídlo není tak složité. Jen sáhněte po surovině a opusťte zpracované produkty, umělé tuky a cukry a polotovary. Objevte znovu zahradu a tržnice. Nebojte se znovu použít zdravý rozum, a vykašlete se na reklamy. Supermarkety jsou přecpané šuntem, podvody a škodlivými produkty. Divím se, že jim umožňujeme tak dlouho a lehce na nás vydělávat.

    OdpovědětVymazat
  7. Každý kdo není líný si sehnat informace a alespoň trochu řeší to co jí, tak už dávno ví, že veškeré produkty z kravského mléka jsou zdraví škodlivé. Kravské mléko je silně kyselinotvorné a zahleňuje a paradoxně odvápňuje kosti člověka. Nehledě na to, že to co dnes prodávají v obchodech se pomalu už ani nevyrábí z mléka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ktoráže to zložka kravského mlieka zahlieňuje? A ktorá je kyselinotvorná? Bavme sa teraz o nespracovanom cerstvom nadojenom mlieku. A to že odvápňuje? Skúste sa nad tým zamyslieť. Mlieko je vynález prírody pre dodanie výživy mláďatám, ktoré zatiaľ nie sú schopné tráviť "zložitejšiu" stravu. Podľa vašej teórie by potom mlieko tie mláďatá poškodzovalo. Mlieko sa pri stretnutí so žalúdočnou kyselinou zráža - tvorí zrazeninu na báze kaseinu, čo je vlastne tvaroh (asi 80% mliečnych proteinov), zvyšok tvorí voda, laktóza a mliečny albumín (srvátkové bielkoviny asi 20%) + vitamíny, minerály, rôzne rastové faktory, ...
      Tieto bludy šíria pravdepodobne ľudia, čo majú laktózovú intoleranciu a snažia sa mlieko znechutiť ostatným.

      Vymazat
    2. Když zmiňujete tu přírodu, který další savec na této planetě pije mateřské mléko jiného savce? Kravské mléko je logicky vhodné pouze pro mláďata krávy. Obsahuje takové množství proteinů a minerálů jaké tele potřebuje pro rychlý růst. Má mnohem více kaseinu než mateřské či kozí mléko, protože tele nabírá během prvních měsíců hodně na váze, na rozdíl od člověka. To že je silně kyselinotvorné je též velmi jednoduché dokázat a sám si může ověřit každý člověk. Stačí si změřit Ph moči, poté vypít litr mléko a poté si opět změřit Ph moči.

      Vymazat
    3. myslím, že sis sám odpověděl, mléko je určené pro mláďata, ne pro dospělé:-)

      Vymazat
    4. To mi tedy povězte, který normální člověk vypije litr mléka. Jistěže je kyselinotvorné, ale to je mnoho další stravy a navíc jaké prostředí je asi v žaludku? Bingo, kyselé.
      A pokud se zajímáte o to, který další savec...nikdy jste neviděla, mláďata jednoho druhu odkojená jiným druhem? A nemyslím na základě toho, že je krmil člověk (ačkoli veterináři to dělají nevzdělanci jedni, že?), prostě, že se jeden druh zvířete ujme jiného a odkojí ho.
      Já osobně neznám nikoho, kdo by byl nemocný z mléka a jogurua, zato znám spoustu lidí, kteří jsou nemocní z masa, domácího sádla a podobných dobrůtek.

      Vymazat
    5. Jéj lidi nejezte ty jogurty, je to fakt hnus....
      Na neutralizaci mléka si tělo bere fosfor z vlastních kostí a ty sou pak slaboučký - viz. nemoci dnešní doby, osteoporóza atd.
      Více info v knize pana doktora Jonáše....(ke stažení na Uložto)

      Coccinelle

      Vymazat
    6. Ještě štěstí že jsem na světě jen na návštěvě,jímá mne hrůza při pomyšlení,že bych žil na věky a celou tuto věčnost musel sledovat která potravina je v kterém období zdraví prospěšná a která je tak říkajíc zhoubná. Všechno je o loby a záleží na tom kdy a kdo kterou studii provádí a vyšle do světa.Jednou to jsou vajíčka,potom mléčné výrobky,o mase ani nemluvím,když to nevidím u řezníka na háku,tak k tomu taky nemám důvěru jestli to vůbec někdy vidělo krávu,prase či slepici a td.

      Vymazat
  8. Naprosto souhlasím s obsahem článku “zdravé jogurty“ Netuším, jestli náše moderní probiotické jogurty někdy viděly mléko,ale pokud ano, pak mléko od kraviček opět moderně pěstovaných…Všechny do jedné mají zánět vemene a jsou ládované antibiotiky…na ty jsou pak samozřejmě všechny ty streptokoci a jiní –koci rezistentní.
    Kromě toho mléko silně zahleňuje…a je to velmi silný alergen.
    Jogurty a nic z mléka nejím ani nepiju 9 let a nechybí mi.

    OdpovědětVymazat
  9. Ja som mlieko a jeho produkty už dávno vysadil, teraz je na rade mäso..
    tak mi držte palce))

    OdpovědětVymazat
  10. Ja som mlieko a jeho produkty už vysadil, teraz je na rade mäso..
    Tak mi držte palce

    OdpovědětVymazat
  11. Kysané mléčné výrobky znají lidé už tisíce let. Baktérie mléko předtráví a proto je stravitelnější. problém je v tom, že se z mléka odstřeďuje tuk a nahrazuje plnivy a vodou. Kvůli zvýšení trvanlivosti se žrádlo ozařuje radioaktivitou. Pak se to nehodí ani na kompost. Výjimky se najdou. Kyso-smrt z reklamy není schopen vyrobit domácí jogurt.

    http://www.agronavigator.cz/attachments/Ozarovani_potravin_web.pdf
    jm

    OdpovědětVymazat
  12. Vážení,
    rád bych vás ubezpečil, že z medicínského hlediska je tento případ "Trombóz z jogurtů" jen směšným výmyslem. Corynebacterium je převážně známo jako původce záškrtu (Corynebacterium diphtheriae), ostatní druhy jsou vesměs neškodnou součástí okolní přírody. I kdyby se nějaká dostala potravou do žaludku, věřte, že kyselina chlorovodíková by ji vesměs zničila, protože Corynebakterie nejsou zvyklé na kyselé prostředí jako např. listerie (listerióza), stafylokoky ("střevní chřipka"), salmonely nebo vibria (cholera). Pokud by náhodou žaludkem prošla, pak střevní mikroflóra, které máme mimochodem až 1kg v celém střevě, nedovolí jejímu pomnožení. Do krve se samozřejmně pár bakterií dostat může, ale to se dostává běžně, např. z dutiny ústní při žvýkání... A už jste někdy slyšeli o trombózách ze žvýkání? Já ne. Proto jezte jogurty v klidu dál :)

    S pozdravem,
    J.T.
    student lékařské fakulty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vida díky, tohle mě zajímalo. Totiž medicínu nestuduju, ale zajímá mě to a po té nukleární laboratoři, kterou tam paní zařadila se mi to celé zdálo nějaké podezřelé. něšjak jsem si neuměla představit jak to obrovské množství bakterie hrdině překonává kyselinu a vrhá se skrz žaludeční stěnu přímo do krve.

      Vymazat
  13. http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/nakupy/clanek.phtml?id=738312

    OdpovědětVymazat
  14. Pro AnonymníMar 23, 2012 01:23 AM:

    Jenže to už dávno nejsou jogurty, ale laboratorně zdegenorvané organizmy a chemie.
    Děkuji, nechci!



    Guess

    OdpovědětVymazat
  15. Mimochodem, kdyby jste jen slepě nevěřili všemu co vám kdo pošle mejlem a najdete na internetu, na který já mimochodem teď můžu napsat například, že pití vody zabíjí, věděli byste, že ta organizace neexistuje, že pankreatolýza neexistuje a že neexistují geneticky modifikované škroby.
    Dávat jako příklad moskvu mi nepřijde bůhví jak věrohodné stejně jako to, že potraviny běžně neoznačujeme jako kultivované. A popravdě si ani neumím představit, že by tímhle stylem psal nějaký docent.
    Škroby se tráví velmi jednoduše a to v jakékoli podobě a většinou jsou rozštěpené slinami dřív než vůbec doputují do žaludku, což se učí patnáctileté děti na každém slušném gymnáziu a není to žádné tajemství. To by ovšem chtělo se o věc trochu zajímat a ne každou poplašnou zprávu s očima na vrch hlavy šířit dál bez špetky úvahy o tom, že je to celé nějaké divné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A když už jsem se dala do té osvěty, tak jedna z corinebakterií se skutečně používá v mlékárenském průmyslu. Jmenuje se Corynebacterium Flavescens a na stupnici nebezpečnosti od jedné do čtyř má číslo jedna, a než se někdo zeptá, jestli existuje nula, tak ne, nula neexistuje, čili je tahle bakterie úplně neškodná.

      Vymazat
  16. tak sláva dobrali jsme se ke zdravému konci rozum zvítězil

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj tento článek sem našel zde http://anitram.wordpress.com/2012/02/07/no-a-co-ten-cukr/ <<<<<< ale co tam píšou o koka kole bych nevěřil ani za mák jinak o kole je přínosný tento komentář >>> http://orgo-net.blogspot.com/2011/10/podnetny-rozhovor-s-mudr-lukesem.html?showComment=1319547887002#c5001542458907385690

    Nízkotučné potraviny, tvarohy, jogurty
    To je to největší šméčko, které může být. Ten tuk je chemicky odstraněn. Nikdo z dlouhověkých, s nimiž jsem mluvil, by si nekoupil nízkotučný tvaroh, nejedí Hery, Flory, jedí máslo. Žádná kráva své telátko neotráví, to raději zdechne, ale člověk člověka za pár mincí zlikviduje jako potkana….

    Jogurt už se nedělá tak jako dřív. Ten se dělá tak, aby vydržel co nejdéle. Za našich mladých let jste snědla dva jogurty a víc jste nemohla, protože jste si zažívací trakt osídlila mikroby, které potřebujete – laktobacilem, který měl reprodukční schopnost. Pak už jste jogurt nemusela, protože si tělo řeklo, že má dost, stačilo třeba dvakrát do měsíce.

    Ten laktobacil, který je třeba v aktimelu, je udělán velice šikovně – on má enzymatické schopnosti dál, ale hlubokým zmrazením ztratil reprodukční schopnost. To, co má odvést, tam odvede. Ale musíte ho denně. To je velice geniálně vymyšleno.

    OdpovědětVymazat
  18. Jinak klasické jogurty čili kupované a to všechny JSOU MRTVÉ ,zahřívají se před plněním na vysokou teplotu tak že mikroorganismy asi těžko přežijí 90 stupňů nehledě na to že už to mléko je převařováno takže jogurt pred tím než se vyrobí průmyslově je snad 3x skoro převařeno kdo nevěří at googluje nazdárek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na to nemusím nic hledat, to je úplně jasné. Naprosto stejné je to s krabicovým "super-ultra-high" mlékem. Které může stát v horku půl roku a nic se mu nestane :-D

      Vymazat
  19. Doporučuju kefír z co nejvíce čerstvého mléka (ideálně automat) a tibetská kefírová houba (k dostání různě od lidí). Máte domácí jogurt (kefírového typu), můžete dělat sýr, tvaroh apod... Bohaté na biokultury (více než 20). Když na mě něco leze, kopnu do sebe litr a za dva dny jsem fit. Dobré také k zevnímu použití. Upozorňuji, že je to neporovnatelně lepší oproti "nechám zkazit mlíko" :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Ještě doplním, že kefír z tibetské houby již neobsahuje laktózu, kefírky ji "spapají" :). Proto je kefír vhodný jako zdroj vitamínu a minerálů a náhrada za mléko pro ty co trpí alergií na mléko a intoleranci laktózy ...

    OdpovědětVymazat
  21. ikdyz je toto Hoax, tak bezpochyby ty sr..ky co dneska vyrobci oznacuji za jogurty bych nezral ani za pytel sra..ek. jogurt ma byt jen mleko a jogurtova kultura. vse co nesplnuje toto slozeni nikdy nejezte. A nebo jezte a pak se nedivte ze mate problemy se zdravim.

    neni nad byly jogurt s nakrajenym pomerancem, jahodama, nebo bananem.

    OdpovědětVymazat
  22. Rutulák : nepijte kravské mléko,nejezte jogurty,pijte kvalitní pivo,jsou v něm všechny
    vitamíny a užívejte holek "krev a mléko " . Dojímají mne některé vědecké debaty o škodlivosti mléčných výrobků,obvzlášť pokud do toho zatáhnou nukleární laboratoř.To už nás všechny považují za "nukleární hovada"..?

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.